... EEN GEZONDE BODEM
De kwaliteit van onze aardappelen begint bij de kwaliteit van het land waarop we ze verbouwen. We telen op manieren die voedingsstoffen in de bodem behouden en herstellen, zodat de grond vruchtbaar blijft.
Er zijn talloze manieren waarop we de bodem beschermen tegen het verlies van kostbare voedingsstoffen. Tussen de oogsten door dekken we de bodem bijvoorbeeld af (nee, niet met kleine parapluutjes, maar met andere gewassen) om hem te beschermen tegen barre weersomstandigheden. Daarnaast minimaliseren we ook de intensiteit waarmee we het land bewerken. De grond kan immers uitgeput raken van al dat gewoel!
WE DENKEN AAN TOEKOMSTIGE GEWASSEN
En misschien wel het meest bijzondere van alles: onze experts hebben ontdekt hoe ze aardappelschillen kunnen omzetten in natuurlijke meststoffen om vriendelijker voor de bodem te zijn. We zeiden toch dat onze aardappelen best speciaal zijn!
Lees meer over het PepsiCo Sustainable Farming Programme